Paștele este un moment foarte frumos și potrivit pentru a petrece timp cu familia în soarele de primăvară. În plus, avem o mulțime de ciocolată în jurul nostru cu această ocazie. Însă știi câte calorii conține fiecare din preferatele tale? Noi ne-am interesat și am aflat și cum să le consumăm.

Ne-am interesat să vedem care sunt câteva din dulciurile preferate din ciocolată, consumate cu ocazia Paștelui apoi am căutat să vedem câte calorii conține fiecare. Am calculat apoi de câte ore pe bicicletă este nevoie pentru a arde acele calorii, în așa fel încât tu să te poți bucura de aceste dulciuri, știind că ai cum să le dai ulterior jos.

Oul Cadbury Creme – aceste ouă au la mijloc o umplutură plină de zahăr și conțin 177 calorii / ou.

Oul Galaxy Ripple – poate ai scăpat controlul asupra poftelor tale și te-ai aruncat asupra oului Galaxy. Asta înseamnă că ai consumat 1048 calorii / ou.

Iepurașul Lindt – iepurașii Lindt sunt delicioși, dar când îi mănânci, adaugi 550 calorii (la greutatea de 100 g / iepure). Așa că urcă pe bicicletă!

Iepurașul Malteaster – acești iepurași poate că sunt mici, dar conțin 156 calorii. E drept că mai puțin decât un ou.

Chiar dacă toate aceste delicatese sunt bune de mâncat, avem nevoie de o modalitate prin care să ardem caloriile ingerate. În tabelul de mai jos vezi câte calorii pe oră poți arde în funcție de greuratea ta și viteza pe bicicletă. Sunt valori aproximative, dar îți poți face o idee despre cât de mult trebuie să mergi pe bicicletă în următoarea perioadă pentru a consuma ciocolata mâncată.

Dacă luăm ca exemplu un ciclist de 75 kg care merge cu 25 kmh, vei arde 750 calorii pe  oră. Dacă faci asta o oră și jumătate, vei putea arde întreg oul Galaxy Ripple. Dacă mergi mai încet, să zicem cu 20 la oră, vei arde caloriile câștigate când ai mâncat iepurasul Lindt, întrucât vei arde în jur de 600 calorii.

Aceste informații sunt doar orientative și nu trebuiesc luate drept etalon. Cu toate astea, este important să nu neglijezi echilibrul între mâncare și excercițiu fizic. Să fii cât mai mult activ este important în această perioadă a anului când suntem constant înconjurați de tentații.