Diamondback nu se ferește să spună că Release 3 este cea mai bună bicicletă a lor pentru trail. Aproape la fel de bună și pentru enduro dacă ținem cont de suspensiile mari de 150 pe față și 130 spate. Bicicleta a fost creeată să aducă publicului noua suspensie spate Level Link.

foto Paris Gore

Geometria cadrului a fost gândită să scoată maximum posibil din noua suspensie. Liniile reflectă mtb-urile moderne de azi: un spate scurt și un toptube mai lung. Aceste atribute fac ca bicicleta să fie mai rapidă și mai stabilă la viteză.

Cu o cursă de 130 mm spate și o furcă RockShox Pike cu 150 mm de suspensie pe față, noua Diamondback Release 3 va înghiți pe nemestecate potecile dificile aproape la fel de bine ca o bicicletă mult mai mare. Însă și fel de bine se va descurca la deal sau pe potecile plate, mulțumită geometriei gândită în acest sens. Cadrul alcătuit din țevi hidroformate formează o bicicletă joasă și cu geometrie „semi-slack”.


foto Paris Gore

Echiparea pentru Release 3 a fost bine aleasă: 11 viteze Sram X1, tijă de șa reglabilă KS LEV, frâne Sram Guide RS cu discuri de 180 mm și noile jante late Diamondback Blanchard. Pentru riderii care caută viteză maximă în orice moment, Release 3 este bicicleta care îi va satisface.

Release este versiunea americană a bicicletei de trail. Pentru Europa, modelul disponibil este Diamondback Mission.


foto Paris Gore