Mersul pe bicicletă într-o tură lungă, alături de prieteni și un ghid este o metoda bună de relaxare și descoperire a naturii din jurul tău. Dacă însă preferi să mergi alături de prieteni însă neînsoțit de ghid, iată patru idei care vor face ca excursia ta să fie și mai reușită.

Alege traseul ideal

Ține cont de distanța ce trebuie zilnic parcursă, condițiile meteo, tipul de drum pe care mergi și diferența de nivel, dar nu uita și de spiritul de aventură. Alege drumuri secundare care trec pe la obiective turistice, dar care oferă și provocări sportive.

Fă-ți un bagaj cât mai mic

Cu cât bagajul este mai ușor cu atât mai bine te vei simți pe drum. Ia apă și mâncare pe parcursul drumului pentru a nu îngreuna bagajul. Câteva sfaturi: nu lua aragazul de voiaj cu tine, ia mai puține haine, scoate crema de soare din tub și ia-o într-o punguță care se închide.

Fa-ți bagajul inteligent

Pentru turele mai scurte este de preferat să iei un rucsac. Față de coburii pe care trebuie să îi cumperi, mai mult ca sigur că un rucsac ai deja. Dacă trebuie să iei cort, îl poți transporta legat de ghidon.

Ia și undița

Toată ideea excursiei este să te simți bine. Ia cu tine o praștie, o muzicuță, un disc frisbee și evident o undiță. Toate pentru a te relaxa cât mai frumos după traseul de peste zi.