În decembrie 2017, ministrul transporturilor din Marea Britanie, anunța mărirea cuantumului de finanțare în privința îmbunătățirii calității drumurilor din Anglia pentru șoferi, dar și bicicliști. Printre altele, finanțarea presupune lansarea unui dispozitiv special care detectează automat gropile de pe drumuri. Cu aceeași ocazie, și pentru a testa sistemul, ministrul a pedalat pe bicicleta Raleigh Captus Low Step.

În ce constă proiectul?

Sistemul presupune o metodă ingenioasă prin care primăriile primesc informații la zi ce privesc starea drumurilor. Camere foto sunt instalate pe mai multe vehicule, de la biciclete, la autobuze și camioane de gunoi. Acestea fotografiază permanent și monitorizează starea drumurilor. Informațiile vor permite primăriilor să astupe gropile aproape imediat ce apar.

Bicicleta electrică Raleigh Captus este al 11lea vehicul din flota parte la acest proiect, care are instalate astfel de camere ce vor produce fotografii cu rezoluție mare. Informațiile vor fi analizate și corelate cu condițiile meteo pentru a evalua cum, când și unde apar gropile. Acest lucru va permite autorităților locale să implementeze măsuri de prevenție și să facă reparațiile rapid și eficient.

De ce Raleigh Captus?

Practic, Raleigh Captus are un raport bun preț-calitate. La prețul pe care îl are, bicicleta oferă cea mai bună echipare posibilă. Folosește motorul Bosch Activeline și frâne hidraulice pe disc. Este o bicicletă robustă, de încredere, exact ce trebuie pentru acest proiect.

Despre Raleigh Captus

Bicicleta este disponibilă în varianta cu cadru bărbătesc sau de damă, ambele propulsate electric, însă doar în momentul pedalării. Sistemul electric Bosch Active Line oferă o autonomie de până la 148 km, în funcție de nivelul de asistare ales. Pentru momentele când deplasarea se face pe lângă bicicletă, modul ”Walk” asigură o viteză a bicicletei de 6kmh.