Revista Freerider.ro a testat bicicleta Raleigh Strada One, o bicicletă gândită pentru eficiență în oraș, dar și la turele lungi de trekking. Redactorii de la Freerider au vorbit despre geometria bună a bicicletei, potrivită atât pentru navetă cât și pentru cicloturism când ai cu tine și bagaje. „Pe Raleigh One ai o poziție combinată între sportivă și confortabilă”, spune Dan Mazilu, redactorul care a efectual testul. „Pe de o parte stai ca pe un mtb însă mai puțin aplecat, și mai confortabil. În niciun caz nu stai ca pe-o bicicletă clasică de oraș, pe care ai o poziție aproape verticală. Din acest motiv consider că Strada One este forte bună și pentru ture lungi de cicloturism, pentru că poți obține și o poziție suficient de sportivă care să-ți ofere randament bun la pedalare pe distanță mare”.

S-a pus în discuție și echiparea bicicletei care, deși nu este de top, este potrivită pentru destinația bicicletei și pentru prețul pe care îl are. „Transmisia este și aceasta „basic” însă mai mult decât suficientă”, spune Mazilu. „Vorbim aici de o transmisie 3×7 cu 7 pinioane și 3 foi. Cele 21 de viteze vor oferi suficientă viteză pe plat sau la vale, dar și cuplu mare pentru a urca aproape orice pas montan, cu tot cu coburi instalați în portbagaje”.

Concluzia recenziei se încheie pozitiv. „În teren m-am simțit excelent pe  Raleigh Strada One. Dacă aș avea nevoie de o bicicletă de oraș, Strada One s-ar afla cu siguranță pe lista scurtă”.

Testul a fost publicat în original pe Freerider.ro si poate fi citit în întregime aici.