Întreținerea bicicletei este extrem de importantă din mai multe puncte de vedere. În primul rând o bicicletă întreținută durează mai mult în timp. Componentele se uzează mai greu, iar consumabilele la fel. În al 2lea rând o bicicletă curată oferă performanță mai bună. Un lanț curat, pinioane curate și așa mai departe, îți vor oferi schimbări de viteză precise de fiecare dată. Ca să nu mai spunem de plăcerea de a folosi o bicicletă curată și ușoară în comparație cu una greoaie îmbâcsită de praf, mizerie și ulei. Din aceste motive, și multe altele, întreținerea și produsele de întreținere a bicicletei trebuie să facă parte din arsenalul tău.

Recent revista românească de ciclism Freerider a testat produsele noaste GT85 pentru întreținerea bicicletei. Redactorii au încercat lubrifianții, șamponul și restul produselor speciale, fiecare gândit să întrețină cât mai bine anumite secțiuni ale bicicletei.

Produsele au fost testate cu succes și s-au ridicat la standardele redactorilor. „Produsele GT85 mi-au plăcut și le-am găsit eficiente”, spune Dan Mazilu cel care a realizat recenzia. „Cel mai mare semn de întrebare a fost la lubrifianții pentru ud și uscat însă aceștia s-au comportat peste așteptări. Mi-a plăcut și că în ulei este integrat parfumul de levănțică ce se împrăștie apoi în toată casa. Preferatul a fost șamponul care nu doar că și acesta lasă pe bicicletă un parfum de levănțică după ce bicicleta se uscă, dar spuma activă „curăță vizibil” dacă este să parafrazăm reclamele la pastele de dinți.”

Produsele GT85 includ în serie: lubrifiant universal cu PTFE (Teflon), silicon pentru strălucire, șampon pentru curățenie, degresant frâne, degresant universal, ulei de lanț pentru vreme uscată și vreme umedă.