Un test mai vechi realizat de cei de la Road.cc pentru bicicleta Raleigh Roker Pro, din care aflăm că este o bicicletă polivalentă, potrivită atât pentru drumurile spre serviciu cât și pentru concursurile de weekend.

Redactorii au testat modelul de mijloc echipat cu transmisia Sram Rival 1x11, pinioane 10-42t și frâne hidraulice pe disc. Roker este descrisă a fi o bicicletă pentru „gravel” și aventură, asta însemnând că geometria este mai relaxată și mai confortabilă decât la un ciclocros.

„Rezultatul este fantastic, iar bicicleta este pur și simplu extraordinar de mers pe ea”, spun redactorii. „Câteodată durează ceva până când te obișnuiești cu bicicletele avute la test. La Roker nu a fost cazul.”

„Pe asfalt merge surprinzător de bine. Anvelopele Schwalbe G-One fac puțină gălăgie. Poți ține ușor pasul cu prietenii tăi care merg pe cursiere din carbon. Doar la viteze cu adevărat mari va da semne că e mai greu. Însă când intri pe macadam, toți ceilalți vor rămâne în urmă. Anvelopele oferă multă amortizare.”

„Dacă îți place ideea unei biciclete moderne de ciclocros pentru că e robustă, are frâne pe disc și anvelope capabile, dar totuși nu ai de gând să participi prea des la concursuri, Raleigh Roker este alegerea corectă. Echiparea este foarte bună, iar gama de viteze este potrivită pentru majoritatea situațiilor. Pentru iarnă este la fel de capabila mulțumită aripilor pe care le poți instala.”

Recenzia a fost publicată în original pe Road.cc și poate fi citită în întregime aici.